ROZE WEEK

Het is alweer bijna tijd voor de Roze Week 2018! In deze week vieren we diversiteit op de campus en vragen we aandacht voor LHBT+ (lesbisch, homo, biseksueel, transgender) studenten en medewerkers. De campus hangt vol regenboogvlaggetjes, en Dito! organiseert allerlei fantastische activiteiten. Omdat dit alweer de tiende editie van de Roze Week is pakken we extra groots uit!

Kijk hieronder voor een overzicht van alle activiteiten, of ga gelijk naar onze Facebookpagina Roze Week Nijmegen om over alles op de hoogte te blijven. En kom gezellig langs, diversiteit moet je vieren!

Maandag 28 mei

We starten de Roze Week met een kick-off op de HAN, van 11:00 tot 14:00. Kom gezellig langs om meer te horen over het programma, of om een suikerspin of ander lekkers te scoren!

Van 16:00 tot 18:00 komen een aantal drag kings en queens op bezoek in het Cultuurcafe om voor jullie een hilarische bingo te organiseren. We geven een paar mooie prijzen weg, dus speel lekker mee!

Vanaf 21:00 kun je je karaoke-skills laten zien in Cafe Piecken. Samen met studentenkoorvereniging Plica Vocalis zingen we de sterren van de hemel, dus kom lekker meezingen (of luisteren) onder het genot van een drankje.

Dinsdag 29 mei

Op dinsdag beginnen we met een heerlijke lunch in lokaal C1.64, Kapittelweg 33. Kom gezellig langs vanaf 12:00 om bij te komen van de karaoke en op te laden voor de rest van de week!

Vanaf 19:30 zien we je graag in de Tuinzaal van het Radboudumc, waar de thema-avond “What about hiv: leven met hiv, PrEP en stigma’s” zal plaatsvinden. Een deskundig panel zal verschillende kanten van dit thema belichten, en je krijgt alle gelegenheid actief mee te praten en discussiëren.

Woensdag 30 mei

Wil je graag leren stijldansen, pak dan nu je kans! Sluit je aan bij onze stijldansworkshop, van 15:00 tot 17:00 in lokaal D0.22 van Kapittelweg 33. Onder begeleiding van twee docenten ga je aan de slag, en we dansen in zowel same-sex als gemengde koppels.

Zorg ervoor dat je om 19:30 klaar zit in zaal -1.070 van het Grotiusgebouw, want op de woensdagavond is het tijd voor de duo-lezing “Vechten voor je Rechten”. Professor Jan Willem Duyvendak (hoogleraar sociologie aan de UvA) en Tanja Ineke (voorzitter van COC Nederland) zullen hun visie geven op de LHBT+ beweging en met ons bespreken wat we daarvan kunnen leren. Deze prominente sprekers wil je niet missen!

Donderdag 31 mei

Op donderdagmiddag kun je vanaf 12:30 terecht in de Studentenkerk voor een heerlijke lunch. De lunch staat garant voor lekker eten en veel gezelligheid, dus geen reden om niet te komen!

In samenwerking met Cultuur op de Campus organiseren we een theateravond vanaf 19:00, in theaterzaal C. De Bosnisch-Nederlands theatermaker Igor Vrebac, en theatersportgroepen Binnenste Buiten en Extra Stout, zullen ieder op hun eigen manier laten zien hoe gender en seksualiteit een rol kan spelen in theater en dans. Zoals alle Roze Week activiteiten is de voorstelling helemaal gratis, dus zorg dat je erbij bent!

Na lekker eten en theater is het tijd voor het lustrumfeest! Bij “Gaylians of the Galaxy” kun je tot in de late uurtjes lekker dansen en de toekomst vieren. Samen met Karpe Noktem zetten we een fantastisch feest neer; vanaf 23:00 staan de deuren van de Thomtom voor je open.

Vrijdag 1 juni

Na al die mooie activiteiten ben je waarschijnlijk voldaan maar moe, dus we eindigen de Roze Week met een lekker rustige activiteit. Zorg dat je om 12:00 klaar staat bij Multizaal 3 in het Sportcentrum om mee te doen met onze workshop foute ‘ochtend’ yoga. Zorg ervoor dat je lekker fout gekleed komt, en beweeg heerlijk een uurtje rustig op muziek!

Roze Week logo