Vacature: Introductiegroepen commissielid

Vacature lid introductiegroepencommissie (IG)

De introductiegroepencommissie van LHBT-jongerenorganisatie Dito! te Nijmegen is op zoek naar nieuwe vrijwilligers om de commissie te versterken! Wat betekent het om in de leukste commissie van Nijmegen te werken?! Zie hieronder wat onze commissieleden zelf zeggen:

“De maatschappelijk betrokkenheid van de IG is heel groot, en de commissie is ook erg ambitieus. Het leek me leuk om dat te kunnen ondersteunen en ook om onderdeel te zijn van de hechte dynamiek van de commissie.”

“Het allermooiste is als ik zie dat mensen echt herkenning vinden bij elkaar, steeds opener durven te praten over zichzelf en er echt een band ontstaat (meer contact onderling, langer blijven hangen na afloop, informele activiteiten organiseren).”

 

Wat ga je doen?

Als commissielid heb je aantal taken waarvoor je één keer per maand vergadert:

  • Samen met een ander commissielid begeleid je groepen van 6-8 jongvolwassenen (18-27j) die homo, lesbisch, biseksueel of transgender zijn of nog niet weten wat hun geaardheid is. Per jaar begeleidt de commissie ongeveer 2 groepen. Er wordt gesproken over onderwerpen zoals vooroordelen, coming out, relaties, toekomst. Het doel is om een plek te creëren waar iemand zichzelf kan zijn en ervaringen kan uitwisselen met leeftijdsgenoten.
  • Je houdt intakegesprekken met geïnteresseerden voor deze groepen.
  • Je organiseert samen met de commissie drie keer per jaar thema-avonden die inspelen op trends in de LHBT+ gemeenschap zoals co-ouderschap, religie & LHBT+ en voorlichting over PrEP. Dit is slechts een kleine greep uit de thema-avonden die eerder zijn georganiseerd.


Wat breng je mee?

Als commissielid ben je:

  • Empathisch
  • Geduldig en weet je de juiste vragen te stellen.
  • Gemotiveerd om jongvolwassenen te begeleiden en te helpen in hun ontwikkeling.
  • Een ster in organiseren van bijvoorbeeld bijeenkomsten.
  • Tussen de 18 en 28 jaar oud.

 

Wat bieden wij jou?

Wij bieden je de mogelijkheid om jezelf te zijn. Iedereen in onze commissie is verschillend en toch hetzelfde. We hebben allemaal hetzelfde doel voor ogen: iedereen een veilige plek bieden om te praten over zijn/haar geaardheid. Wij vinden expertise erg belangrijk voor onze commissieleden en investeren hier zeker ook in! Naast de vergaderingen gaan we twee keer per jaar op training om verschillende technieken voor het leiden van een groep bij te schaven, zoals voeren van intakegesprekken, omgaan met conflicten en het uitvragen van een specifiek thema. Door deze nauwe samenwerking zijn wij ontzettend hecht als commissie. Acceptatie en diversiteit zijn twee belangrijke thema’s binnen onze commissie.

Spreekt dit jou aan? Dan ontvangen wij je reactie graag via ig@ditonijmegen.nl! Wie weet zien we jou dan als nieuw commissielid bij de IG!