Vacature: Jong&Out Coördinator

Jong&Out Nijmegen is op zoek naar een coördinator die met veel plezier vrijwilligerswerk wil doen voor één van de leukste jongerengroepen in Nijmegen.

Jong&Out Nijmegen is onderdeel van Jong&Out (van COC Nederland); een platform voor jongeren tot en met 18 jaar, ongeacht seksuele- en genderidentiteit, maar valt in Nijmegen onder LHBT-jongerenorganisatie Dito! Dit betekent dat je de spil bent tussen drie organisaties: Jong&Out Nijmegen, Dito! & COC Nederland.

Elke vrijwilliger bij Jong&Out Nijmegen behoort open-minded, sociaal, pro-actief, enthousiast, betrouwbaar, communicatief vaardig en toegewijd te zijn. Je staat dus aan het hoofd van een team capabele begeleiders, die je aanstuurt om elke maand een gezellige (én maatschappelijk verantwoorde) meeting te organiseren.

Als coördinator van Jong&Out Nijmegen zal je naast de tijd die je besteed aan het begeleiden van meetings (wat je soms ook over kunt laten aan je begeleiders), ongeveer 8 uur per maand bezig zijn met vergaderen, begroten, plannen en coördineren.

Qua vergaderingen zit je nu op 1x per kwartaal een J&O Nijmegen vergadering, 1x in de 6 weken een Dito! vergadering en 1x in de 6 maanden een J&O Nederland overleg. Je bent verantwoordelijk voor het begroten, uitgeven en verantwoorden van het J&O Nijmegen budget. Je zorgt ervoor dat er altijd twee begeleiders aanwezig zijn bij een meeting, dat deze begeleiders voorzien zijn van een VOG en het protocol naleven.

Maar bovenal: Je bent niet bang om dingen anders aan te pakken, beter misschien zelfs. Je hebt de drive om meer te doen dan enkel de minimale vereisten, wil Jong&Out Nijmegen meer en meer op de kaart zetten en pakt alle kansen aan om Jong&Out Nijmegen op de roze/regenboog agenda te (krijgen en te) houden.

Voel jij je uitgedaagd om dit te gaan doen? Stuur dan een e-mail naar jongenoutnijmegen.dito@gmail.com (vòòr 21 april).  En wees gerust, er zit een 3 maanden co-coördinatorschap aan verbonden, zodat je niet het wiel opnieuw hoeft uit te vinden!

 

In de woorden van de huidige coördinator, Booike:

“Jong&Out Nijmegen is een ontzettend mooie organisatie, gezien ik in mijn tijd als begeleider/coördinator jongeren heb zien groeien in zelfverzekerdheid. Soms komen er jongeren binnen die nog aan het twijfelen zijn over hun geaardheid en/of hun gender en daar behoorlijk mee zitten, en gaan ze weg als zelfverzekerde mensen die zichzelf een stuk meer geaccepteerd hebben. Ik word er onmogelijk trots van als ik jongeren hoor zeggen dat ze bij Jong&Out Nijmegen zichzelf kunnen zijn. Als ik hoor over een (roze) overleg waar Jong&Out mogelijk ook genoemd had moeten worden, dan heb ik last van een soort FOMO (: Fear Of Missing Opportunities kun je het noemen). Stiekem hoop ik dat ook te vinden bij mijn opvolger, iemand die gedreven genoeg is om Jong&Out Nijmegen naar een hoger niveau te willen tillen.”