Vacature: Maatwerk groepsleiders (m/v)

In verband met een uitdunnende commissie, is Dito! op zoek naar vrijwilligers die de Maatwerkgroep willen versterken! De groep komt eens in de twee weken op vrijdagavond bij elkaar. Wat zoeken we?

  • Een groepsleider (m/v) Maatwerkgroep voor licht verstandelijk beperkte LHBT’ers.

Wat houdt de functie in?
Samen met een andere groepsleider begeleidt je L,H,B of T-ers met een licht verstandelijk beperking. De groep bestaat uit ongeveer zes deelnemers, van alle leeftijden. In de groep kunnen deelnemers over hun geaardheid praten en in contact komen met gelijkgestemden.

Van kandidaten voor deze functie verwachten wij:
– Affiniteit met de doelgroep van licht verstandelijk beperkte;
– Beschikbaarheid van minimaal één avond per twee weken;
– Interesse in of ervaring met de LHBT-gemeenschap (je hoeft zelf niet homo, lesbisch, bi of transgender te zijn)

Doel van de groepsbijeenkomsten
Het doel van deze groep is om aandacht te geven voor iemand zijn homoseksualiteit en om een plek te creëren waar iemand zichzelf kan zijn en kan uitwisselen met leeftijdsgenoten.

Wat staat er op het programma?
1. Inhoudelijke thema’s: de twee begeleiders bespreken thema’s, die op speelse wijze middels spellen worden besproken. Bijvoorbeeld: Hoe gaat iemand zelf met zijn homoseksualiteit of geaardheid om? Hoe gaat de omgeving (werk, familie, begeleiders, medebewoners) van de persoon er mee om?
2. Gezelligheid: Ook is er ruimte voor informele activiteiten! Vorig jaar zijn we o.a. naar de Vierdaagse geweest op Roze Woensdag en zijn we naar de landelijke ontmoetingsdag voor LHBT’ers met verstandelijke beperking in Nijmegen geweest.

Wat krijg je ervoor?
Dito! is een stichting die draait op vrijwilligers. Daardoor bestaat er helaas geen financiële vergoeding, maar je haalt natuurlijk veel voldoening uit het doen van dit werk.

Enthousiast?
Lijkt het je leuk om mee te werken aan de Dito! Maatwerkgroepen of ben/ken je iemand die in aanmerking komt als deelnemer van de groep? Mail ons gerust! Je kunt contact opnemen met Sara Ali en Niobe Rekkers via dito.maatwerkgroepen@gmail.com. Wij zien uit naar je reactie.