Clara Bestuurslid Intern

Leeftijd: 23
Studie/Werk: Sociologie
Dito! in één woord: Warm
Jezelf in drie woorden: Compassionate, gepassioneerd, analytisch

Over mij

Hallo allemaal, 
 
Ik ben Clara, 23 jaar en momenteel een pre-masterstudent Human Geography aan de Radboud Universiteit. Na een bachelor Sociologie, leek het mij interessant om de opgedane kennis in een meer geografische context te plaatsen door sociale geografie te gaan doen, waardoor ik bij Human Geography uit ben gekomen. 
 
Sinds juni 2017 ben ik bestuurslid bij Dito!. Eerst heette mijn functie ‘Maatschappelijk Dienstverlening en Vrijwilligersbeleid’, maar dat was toch een mond vol. Nu ben ik bestuurslid Intern, wat betekent dat ik me bezig hou met zaken binnen Dito! zoals het bijhouden en ondersteunen van de vrijwilligers, mede door bijvoorbeeld trainingsdagen te organiseren. Ook hou ik me bezig met het maatschappelijk belang, wat mede vertegenwoordigd wordt door twee commissies: Jong&Out en de Introductiegroepencommissie. Jong&Out is er voor alle LGBT+’ers onder de 18 jaar, en ik woon dan ook regelmatig met plezier die activiteiten bij. De Introductiegroepencommissie organiseert thema-avonden en introductiegroepen en ik vind het erg leuk om mee te denken met de organisatie daarvan. Ook sta ik in contact met de GGD, o.a. voor Schools Out, over LGBT+ bewustzijn op scholen, want dat gaat verder dan alleen voorlichting. Verder woon ik allerlei vergaderingen bij en ben ik veel op Dito!-activiteiten te vinden. Mocht je vragen hebben over het vrijwilliger-zijn, of over iets anders, aarzel dan vooral niet om me aan te spreken tijdens een activiteit of een mail te sturen!
 
Ik ben bij Dito! terechtgekomen via een lunch, waarbij ik werd gewezen op de introductiegroepen. Tijdens de introductiegroep werd er de Roze Week georganiseerd en daar werd ik zo enthousiast van dat ik betrokken wilde zijn bij de organisatie ervan. Na drie jaar in de commissie te hebben gezeten, waarvan twee jaar als coördinator, was het tijd voor een volgende stap. Het bestuur leek me erg interessant en deze functie past goed bij me. Nu mag ik met een leuke groep mensen me inzetten om een fantastische organisatie draaiende te houden. Het is een erg leuke uitdaging!
 
Buiten Dito! en mijn studie om heb ik niet heel veel vrije tijd, maar dat beetje wat ik heb, gebruik ik om gezellig met vrienden af te spreken, of af en toe naar huis te gaan, aangezien mijn ouders in het noorden van het land wonen.