Dito! doet: Jubileumfilmavond

Dito! heeft allerlei leuke activiteiten. Sommige activiteiten komen vaker terug, zoals ‘weerwolven’ of een filmavond, maar er zijn ook wel eens nieuwe activiteiten. Dit keer werd de jubileumfilm vertoond ter ere van het 30-jarig bestaan van Dito!/Pinkeltje. Gwen was hierbij en doet verslag van de avond.

Tijdens de reünie was hij ook al te zien, maar afgelopen woensdagavond werd de jubileumfilm over 30 jaar Pinkeltje/Dito! nogmaals in zijn geheel vertoond in het Roze Huis. Uit een overdaad van meer dan veertig uur aan materiaal van met name de laatste tien jaar was een twee uur durende film gemaakt, die een goed overzicht gaf van wat er de afgelopen dertig jaar georganiseerd is aan activiteiten, acties en gezelligheid.

Zo kwam bijvoorbeeld de befaamde Pink Soap uitgebreid aan bod; omdat deze soap destijds op internet en televisie te zien was, kwam het zelfs zo ver dat enkele mensen in de supermarkt herkend werden.

Ook de vele gezellige commissie- en vrijwilligersweekenden kwamen langs, en bleek maar weer eens dat alle besturen naast een onvoorwaardelijke inzet ook vele dansmoves en zang/karaokekunsten gemeen hadden. Verder waren er verschillende geniale imitaties van tv programma’s; nog nooit was Tel Sell zo komisch, en ook Charmed, Char het medium en Sex and the City moesten het ontgelden.

Daarnaast waren uiteraard ook de baanbrekende en belangrijke momenten vastgelegd op beeld, zoals de meterslange vlag die aan de Sint Stevenskerk gehangen werd op Coming Out dag afgelopen jaar, of de presentatie van het boekje Dito!, de inspiratie voor de latere naamsverandering, waarbij Idols-winnaar Jamai aanwezig was.

Al met al was het een avond waarop veel leuke herinneringen opgehaald zijn, maar ook nieuwe ideeën geboren zijn voor de komende jaren. Want, zoals de quote van de avond luidde: “als we niet zichtbaar zijn, zijn we niet zichtbaar.”