LHBT-agenda: 25 september t/m 8 oktober

Ook voor de komende twee weken heeft Dito! weer de leukste, spannendste en gezelligste activiteiten in Nijmegen en omgeving voor jullie op een rijtje gezet. Activiteiten met een homothema of losgaan op de hipste homofeesten, er valt iedere maand wel iets voor jou in de homowereld te beleven!

Zaterdag 27 september – Flirt! – Decorate Me @ Parklocatie De Jaargetijden Enschede, 22:00 – 03:00u.

Op zaterdag 27 september zal Flirt! Enschede losbarsten in de Jaargetijden, een uniek en stijlvol zalencentrum in hartje Enschede. In twee zalen worden verschillende genres gedraaid, zodat er voor ieder wat wils is. Er staat een hele krat vol met boa’s, hoedjes en lintjes klaar waarmee je jezelf, je vrienden en natuurlijk je flirt fijn kan gaan versieren. Laat jezelf in de watten leggen door een visagiste of waag een paar pasjes op de dansvloer onder het genot van de fijne beats van onze DJ Robert Vonk. Schrijf 27 september met grote magenta letters in je agenda en trommel je vrienden op voor deze speciale Flirt! editie.

Zondag 28 september – JONG&OUT Nijmegen – Disneymiddag, 13:00-16:30u.

De scholen zijn allemaal weer begonnen, dus we gaan in september lekker relaxen bij J&O Nijmegen. Het is tijd voor een film middag, maar niet zomaar een film middag. Een Disney film middag!Houd je meer van de gouwe ouwe, Sneewwitje, Pinoccio, Peter Pan?De jaren 90 meezingers, Lion King, Hercules, Mulan?Houd je juist van de Pixar films, Toy Story, Finding Nemo, Up? We kunnen eeuwig doorgaan. Laat hier weten welke films jij graag wilt zien of neem ze zelf mee naar de meeting. Daarnaast is er natuurlijk ook nog tijd om lekker te chillen en te kletsen.

Maandag 29 september – Focusgroep NJR @ NJR Utrecht, 19:00-21:00u.

Jongerenvertegenwoordigers Sebastiaan en Sjoukje gaan ingesprek met LHBT-jongeren over hun rechten. Regeringsleiders van de EU willen van jou weten of jij gebruik kan maken van de rechten die jij hebt! In oktober gaan Jongerenvertegenwoordigers Europese Zaken Sebastiaan Rood en Sjoukje van Oosterhout naar de Europese jeugdconferentie in Rome om hierover te rapporteren. Zij willen van LHBT-jongeren weten of en hoe zij gebruik kunnen maken van de rechten die voor ieder mens gelden. Weet jij wat je rechten zijn? Heb je situaties meegemaakt waar je het gevoel had dat die rechten niet gewaarborgd waren, of misschien juist wel? Sebastiaan en Sjoukje horen graag jouw mening in een focusgroep, zodat zij die mee kunnen nemen naar de conferentie in Rome! Geef je op of vraag om meer informatie door te mailen naar andreabos@njr.nl.

Vrijdag 3 oktober – Regenboogweek 2014 @ Groningen, vanaf 17:00u.

Op vrijdag 3 oktober begint de REGENBOOGWEEK 2014, georganiseerd door LGBT Groningen. Wil je meer informatie over alle activiteiten die georganiseerd worden, kijk dan opwww.regenboogweek.nl

Dinsdag 7 oktober – Gay Jongeren Borrel – Karaoke! @ Café Mets Nijmegen, 20:30-00:00u.

Eindelijk komt het er weer aan: we gaan weer karaoke-borrelen! Kies je eigen liedje uit en zing de sterren van de hemel. Fan van boybands, oude disco-classics of misschien wel van hardrock? Het maakt allemaal niet uit, want het is jouw time to shine! Als je (nog) niet durft, kun je natuurlijk ook gewoon komen borrelen, met bier voor slechts €1,50!

Door Glyn.