LHBT-nieuws: 8 juli 2016

Daar zijn we weer, met een kleine selectie uit het leukste, vreemdste, en/of schokkendste nieuws uit de roze kringen. Jullie kunnen iedere maand genieten van een hoogstpersoonlijk geselecteerd journaal, met alle nieuwtjes die mij hebben bereikt.

In Luxemburg zijn nieuwe afspraken gemaakt over de gelijke rechten voor LHBT’ers in Europa. Voortaan moeten alle 28 lidstaten van de EU jaarlijks de voortgang van  de positie van LHBT’ers rapporteren. Hiermee wordt duidelijk waar de problemen liggen en kan worden bepaald hoe deze worden opgelost. Aan de hand van de uitkomsten eind 2016, wordt in 2017 gestart met het verbeteren van de rechten voor LHBT’ers.

Een homostel uit Amsterdam is hun woning ontvlucht na herhaalde bedreigingen van hun buren. Ze werden bedreigd, gepest en geïntimideerd door de buren die vinden dat het niet moet kunnen dat twee mannen samenwonen. Na melding van burenruzie heeft de politie helaas niks gedaan voor het stel, maar ze gaan alsnog aangifte doen. De Tweede Kamerfractie VNL heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld over de kwestie evenals diverse Amsterdamse raadsleden. Het blijft onduidelijk of er op korte termijn een oplossing komt.

In Amerika kunnen sinds kort ook transgenders in het leger openlijk zichzelf zijn. Het verbod op transgenders in militaire functies in het Amerikaanse leger zijn opgeheven. Waar transgenders voorheen “medisch ongeschikt” waren, kunnen werknemers voortaan niet meer ontslagen worden op basis van het geslacht.