Jong & Out-commissie

Stichting Dito! organiseert sinds een paar jaar Jong&Out in Nijmegen, in samenwerking met COC Nederland. Jong&Out is een landelijk initiatief waarbij jongeren van achttien jaar of jonger zelf bijeenkomsten organiseren waar homo-, lesbische-, bi- en transgender-jongeren elkaar kunnen ontmoeten. In Nijmegen vindt iedere laatste zondagmiddag van de maand een Jong&Out-bijeenkomst plaats.

Tijdens Jong&Out-activiteiten zijn er altijd begeleiders van Dito! aanwezig. Er wordt geen alcohol geschonken. Ouders zijn welkom om te zien hoe Jong & Out-activiteiten verlopen en om met andere ouders te praten.

 

Wil je meer weten over de Jong&Out-bijeenkomsten in Nijmegen? Mail dan naar jongenoutnijmegen.dito@gmail.com Je kunt ook vast een kijkje nemen op www.jongenout.nl. Daar vind je meer informatie over de bijeenkomsten. Ook kun je op deze website lid worden van de afdeling Nijmegen.

Regels Jong & Out Nijmegen

REGELS VAN JONG&OUT NIJMEGEN

  1. Respect voor elkaar staat voorop! Zowel tussen jongeren als tussen begeleiders en jongeren.
  2. Jong&Out Nijmegen werkt volgens een inside-out methode, dit betekent dat de meetings worden bedacht en gedragen door de jongeren. De begeleiders faciliteren enkel, wat inhoudt dat zij zorgen voor een ruimte, drankjes, hapjes en een veilige sfeer.
  3. Begeleiders worden geacht gepaste afstand te houden van de jongeren, wat inhoudt dat zij niet in privé situaties geappt mogen worden/zelf mogen appen naar een jongere, niet bij een jongere thuis mogen komen en niet in privé sferen met jongeren mogen omgaan. Respecteer dit zelf ook door deze situaties uit de weg te gaan, door bijvoorbeeld contact te zoeken met andere jongeren.
  4. Er wordt geen alcohol geschonken of gedronken tijdens de meeting. Onder invloed zijn van alcohol of andere verdovende middelen is ook niet toegestaan.
  5. Bij suggesties, vragen of opmerkingen over de meetings kun je terecht bij alle begeleiders, of kun je mailen naar jongenoutnijmegen.dito@gmail.com
  6. Bij opmerkingen of klachten over één van de begeleiders, kun je de coördinator op de hoogte stellen door deze aan te spreken of te mailen naar jongenoutnijmegen.dito@gmail.com
  7. Bij het merken van (seksueel) ongepast gedrag van anderen jongeren of begeleiders vragen wij jou om zowel de coördinator via jongenoutnijmegen.dito@gmail.com en het verantwoordelijke bestuurslid van Dito! via intern@ditonijmegen.nl op de hoogte te stellen.  Bij vermeend seksueel ongepast gedrag is er een zwijgplicht van kracht, op het contact tussen het bestuurslid, de coördinator en de andere betrokkenen na.
  8. Voor klachten over de coördinator kun je terecht bij het bestuurslid van Dito!, via intern@ditonijmegen.nl.
  9. Have lots of fun!