Roze Week 2014

Dit was het programma van 2014: 

Poster roze week 2014

Sticker Roze Week

PROGRAMMA ROZE WEEK OP DE CAMPUS 2014
Maandag 19 mei 10:30-12:00 Opening Roze Week 2014 @ HAN
Voor het eerst wordt de Roze Week op de Campus dit jaar ook geopend op de HAN. Tijdens de opening zal een expositie worden gestart die gehele week te bezichtigen is in het hoofdgebouw van de HAN.

Waar: @ Hoofdgebouw HAN, Kapittelweg 33
Maandag 19 mei 12:30-13:45 Opening Roze Week 2014 @ Radboud Universiteit
Een unicum! Rector Magnificus, Bas Kortmann, zal dit jaar de Roze Week op de Campus openen door een regenboogvlag te hijsen. Wees er vroeg bij, want voor de eerste bezoekers zijn er suikerspinnen!

Waar: @ De Refter, Erasmusplein 3
Maandag 19 mei 18:45-21:30 Thema-avond: Biseksualiteit – een fase of meer dan dat?
Biseksuelen zijn relatief onzichtbaar in onze maatschappij. Zo praat op het werk slechts 20% van de biseksuelen over hun identiteit tegenover 80% van de homo’s en lesbiennes. Daarnaast zijn er nogal wat vooroordelen over biseksuelen. Ze zouden ‘van twee walletjes eten’ en niet ‘durven niet te kiezen’. Daarnaast heeft een grote groep mensen het idee dat biseksualiteit slechts een fase is. In deze thema-avond vertellen panelleden met een biseksuele achtergrond over hun eigen ervaringen. Kortom, een avond met interessante discussies!

Waar: @ E2.50 (Erasmusgebouw RU), Erasmusplein 1
Dinsdag 20 mei 12:00-13:00 Dare to Lunch HAN
Do you dare to lunch? Ben jij HAN-student en holebitrans, en heb je zin om meer lhbt-medestudenten te leren kennen? Of je nu net, of nog niet, uit de kast bent of al helemaal thuis in het roze wereldje; op de lunch is iedereen welkom! Wees erbij! @ lokaal A 414(vergeet niet zelf wat te lunchen mee te nemen)

Waar: @ Lokaal A 414 (Hoofdgebouw HAN), Kapittelweg 33
Dinsdag 20 mei 12:30-13:30 Pink Talk: Gastcollege met Geertje Mak – LHBT’ers in de Roze ‘20s
Historica en Genderdeskundige Geertje Mak zal tijdens deze Pink Talk spreken over
LHBT’s (lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders) en de vroege homo-wetenschap/beweging in Duitsland rond 1900. Een periode waarvan wellicht het hoogtepunt ligt tijdens de RoaringTwenties in steden als Berlijn en clubs als Eldorado. Hier ontstond een gemeenschap van niet alleen homoseksuelen, lesbiennes en biseksuelen maar ook transgenders. Een wilde periode vol interessante mensen, ontwikkelingen en verhalen!

Geertje Mak heeft zich als historicus van meet af aan voor gender geïnteresseerd, en wel in het bijzonder voor wat tegenwoordig wel queer wordt genoemd: grensoverschrijdende gevallen. Zo promoveerde zij op vrouwen die ‘mannelijk’ werden genoemd of er ‘mannelijk’ uitzagen in de negentiende eeuw en werkt zij nu aan een boek over hermafrodieten in medische casussen in diezelfde periode.

Waar: @ E2.53 (Erasmusgebouw RU), Erasmusplein 1
Dinsdag 20 mei 19:30 Film: Pariah
‘Pa•ria (de; m,v; meervoud: paria’s). Een persoon zonder status. Een verschoppeling.’

In het kader van de Roze Week draait vanavond Pariah (2011), een Amerikaans drama met de nodige humor. De film vertelt het coming-of-age-verhaal van Alike, een zeventienjarige tiener uit Brooklyn, die vriendschap, liefdesverdriet en familiebanden riskeert terwijl ze worstelt met haar identiteit als lesbienne. De film werd lovend ontvangen en won de Excellence in Cinematography Award. Kom vanavond Uit de Doofpot en biecht je (kleine) al dan niet roze geheim op: kun je echt niet slapen zonder sokken aan? Of ben je stiekem nog steeds verliefd op je ex? Vanavond kun je in de Doofpot anoniem je ei kwijt!

Waar: @ CC3 (Collegezalencomplex RU), Mercatorpad 1
Entree: €1,50
Woensdag 21mei 13:30-16:30 Roze Spelen
Haal je sportkleren uit de kast, want het is tijd je eens flink in het zweet te werken! De woensdagmiddag van de Roze Week op de Campus zal in het teken staan van sport. Het USC, FC Kunde, Skunk, N.S.V.V. Heyendaal en Dito! organiseren de Roze Spelen! Tijdens dit sporttoernooi staan korfbal, voetbal en volleybal centraal. De Roze Spelen zijn voor iedereen die het leuk vind om te sporten, gay of niet, lid van de deelnemende organisaties of niet, kortom: iedere student aan de Radboud Universiteit of HAN! De spelen beginnen om 14:30u in Hal 2.

Waar: @ Universitair Sportcentrum, Heyendaalseweg 141, Hal 2
Woensdag 21mei 21:00 Open Feest *Time to di(ë)scover!*
Het Roze Week feest vindt dit jaar plaats bij Ovum Novum, feest gegarandeerd dus! Voor slechts €0,50 heb je bier of fris. Dat is toch geniaal?
Entree €3,-, deuren gaan om 21:00 uur open. Wees op tijd, want vol is vol! Na 03:00 helaas geen toegang meer. Neem je ID-kaart mee, door verhoging van de alcoholleeftijd is dit feest 18+!

Waar:Ovum Novum, Sint Canisiussingel 38
Entree: €3,00
Donderdag 22 mei 12:30-14:00 Roze Lunch XL (gratis tosti’s!)
Nieuwe homojongeren ontmoeten? Zin in een keigezellige lunch met volop gratis tosti’s? De tafel staat voor je gedekt! Iedereen is welkom dus neem gerust je (hetero)vrienden mee!

Waar: Studentenkerk, Erasmuslaan 9a
Donderdag 22 mei 20:00-22:00 Roze Theatersportavond
Vier Nijmeegse theatersportverenigingen schuwen geen taboe in de rozegetinte improvisatieshow die zij neerzetten in het kader van de Roze Week. Schwung!, Extra Stout, Buiten Bereik en Binnenste Buiten steken elkaar de loef af in hun pogingen de allerfoutste roze grap te maken. Loeischerpe sketch gezien? Of lig je blauw om een over-the-top stereotype? Laat je waardering blijken door je favoriete acteurs roze rozen toe te werpen. Na afloop is er een borrel in de ‘Ondergang’ in de kelder van het Gymnasion.

Waar: Rode Laars E2.64 (Erasmusgebouw), Erasmusplein 1

Donderdag 22 mei 22:00 Roze Week Underground Borrel
Na afloop van de Roze Theatersportavond wordt er met lekkere beats op de achtergrond geborreld in de “Ondergang” van het Gymnasion (in de kelder van het Universitair Sportcentrum). De ingang van deze borrel zal het kantoor van Cultuur op de Campus zijn.

Waar: Kelder Gymnasion (Universitair Sportcentrum), Heyendaalseweg 141
Entree: Gratis!

Vrijdag 23 mei 14:00 Roze geweld! Hoe zou jij reageren?
Hoe zou jij reageren in bedreigende situaties op straat of wanneer je geweld ondervindt door je geaardheid? Of wanneer iemand je uitscheldt omdat je homo bent of hand-in-hand op straat loopt? Op vrijdag zal er een interactieve middag zijn met rollenspellen met de politie & het publiek tegelijkertijd. Roze in Blauw, een netwerk dat de belangen behartigt van homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders binnen en buiten de politie , zal deze activiteit verzorgen. Tegelijkertijd wordt er informatie vanuit de politie gegeven over aangifte te doen.

Waar: Roze Laars, E2.64 (Erasmusgebouw), Erasmusplein 1

Voor alle foto’s verwijzen wij jullie door naar onze facebookpagina: http://www.facebook.com/dito.nijmegen

Lijkt het jou leuk om de Roze Week op de Campus 2015 mee te helpen organiseren? Mail dan naar dito.vrijwilligersbeleid@gmail.com