Roze Week 2015

Dit was het programma van vorig jaar (2015)

For English version, see below

Dag Dagdeel Activiteit
Maandag Overdag Opening RU & HAN
  Avond  ‘Gay in de media’, artiesten vertellen, met RON LINK
 
Dinsdag Overdag Roze lunch HANMystery Event: ‘Try different keywords’
  Avond Filmavond in samenwerking met ‘Cultuur op de campus’
  Thema-avond ‘homoseksualiteit en andere culturen’
 
Woensdag Middag ‘Roze Zumba Bom’
  Avond Theatersportavond
 
Donderdag Overdag Roze lunch XL RU
  Avond ‘Gender in de blender’ bij Carolus Magnus
 
Vrijdag Middag Pubquiz
 
Zaterdag Middag ‘Meet the parents’
  Avond Feest met Flirt!
 

Hieronder volgt een uitgebreidere beschrijving per activiteit.

Maandagmiddag – Openingsstunt bij de Refter (Erasmusgebouw) en Kapittelweg 33 (HAN)  
Op ludieke wijze zal de Roze Week gestart worden op maandag 18 mei 2015. De opening zal op twee locaties plaatsvinden. De eerste locatie is bij de studentenkantine (De Refter) naast het Erasmusgebouw om 12.30. De tweede locatie, zal plaatsvinden op de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN) op de kapittelweg 33 te Nijmegen om 14.00u. Eet geen te grote lunch, er zullen suikerspinnen uitgedeeld worden!

Maandagavond – ‘Gay in de media’, in de theaterzaal (Kapittelweg 33)
Om de week gelijk spetterend te openen zijn er een aantal artiesten bereid gevonden een avond voor ons vrij te maken. Zij zullen vertellen wat hun ervaringen zijn omtrent bekend zijn en tevens ook homo. Hebben zij toen ze bekend werden ervoor gekozen om hun seksualiteit (bewust) achterwege te laten of juist heel erg ‘in the picture’ te zetten? Zagen zij hun geaardheid als een nadeel of juist als een voordeel? Het publiek is vrij om vragen te stellen.

Met Ron Link (Tarzan) en Roy van der Kallen (Roze wildernis)

De entree voor deze activiteit is €4,- . Early bird tickets worden tijdens de opening op maandag verkocht voor €3,-.
Voor Dito!’ers geldt tevens een tarief van €3,-. De activiteit zal plaatsvinden op maandagavond om 19.00u.  in de theaterzaal op de HAN (kapittelweg 33).

Voor deze activiteit: vol = vol. Reserveren is mogelijk via dito.rozeweek@gmail.com. De prijs is afhankelijk van wanneer je je kaartje koopt.

Dinsdagmiddag – Roze lunch XL HAN
Door het hele jaar heen organiseert Dito! elke maand de Roze Lunch op de HAN. Tijdens de Roze Week zal deze lunch nog groter en beter bezocht worden dan reguliere lunches. Er zal gezorgd worden voor een (nog leukere) passende aankleding en gratis luxe broodjes. Onder het genot van dit hapje en drankje is er de mogelijkheid om informeel met elkaar te kletsen over uiteenlopende onderwerpen. Uiteraard is deze activiteit, zoals álle activiteiten, eveneens te bezoeken door studenten van de RU. Locatie: Kapittelweg 33, C1.64. Tijd: 13.00u.

Dinsdagavond – Filmavond in samenwerking met Cultuur op de Campus
Op de dinsdagavond zal er een film worden afgespeeld met ‘seksuele diversiteit’ als thema. Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met ‘Cultuur op de Campus’. Die film die getoond gaat worden is: Pride.

Locatie: CC3 op de RU. Entreeprijs: €1,50. De film start om 19.00u.

Dinsdagavond -Thema-avond: ‘Multiculturele kijk op seksuele diversiteit. Uit de Kast, uit het huis?’
De Introductiegroepencommissie van Dito! zal een originele en leerzame avond creëren om het onderwerp ‘seksuele diversiteit onder verschillende culturen’ eens aan te stippen en onder de loep te leggen. LHBT zijn in bijvoorbeeld Rusland, Turkije of Suriname is voor velen een onbekend gebied. Wordt homoseksualiteit binnen deze cultuur wel geaccepteerd of is het ondenkbaar om daar te mogen zijn wie je bent? Dit taboe willen wij bespreekbaar maken door een open-minded avond te creëren waar ruimte is voor meningsverschillen, maar waarbij het onderwerp uit de taboesfeer wordt getrokken. Er zullen ook hapjes geserveerd worden uit allerlei verschillende culturen.

Locatie: HG 00.071, Huygens gebouw RU. De activiteit begint om 19.30u.

Woensdagmiddag – ‘Roze Zumba Bom’
Hou je van Zumba en/of bommen, nu kan het allebei! Een uur lang gecombineerd zumba’en en bommen. Kom in het roze en laat zien dat je homo’s in de sport steunt. Degene die het leukst roze verkleed komt wint een prijs! Deze activiteit zal plaatsvinden in het sportcentrum van de Radboud Universiteit, het Gymnasion in HAL 1. Tijd: 14.00u.

Woensdagavond – Theatersport
Verschillende theatersportverenigingen zullen deze avond weer hun best doen om het publiek een vermakelijke avond te geven! Aan de hand van improvisatie zullen zij tegen elkaar strijden om aan het einde van de avond als winnaar te worden uitgeroepen. Natuurlijk zullen alle grappen en grollen gepaard gaan met een roze tintje. Deze activiteit zal plaats vinden in de theaterzaal op de Kapittelweg 33 om 19.30u.

Donderdagmiddag – Roze lunch XL
Door het hele jaar heen organiseren wij elke 2e en 4e donderdag van de maand de Roze Lunch. Met meerdere tostiapparaten paraat kun je heerlijk (en gratis) lunchen in de Studentenkerk en informeel kletsen over uiteenlopende onderwerpen. Er zal ook gezorgd worden voor een broodje knak. Tijd: 12.30u.

Donderdagavond –‘Gender in de Blender’ bij studentenvereniging Carolus Magnus
Altijd al een kijkje willen nemen in de sociëteit van Carolus Magnus? Dit is je kans! Dito! organiseert samen met Carolus Magnus: ‘Gender in de Blender’. De vrouwen mogen hun snor laten staan en de mannen kunnen de beenharen eens gaan scheren. Laat je mannelijke/vrouwelijke kant zien en kom verkleed als de andere sekse.
De Rectum Raiders zullen dit feest nog eens 360 graden op z’n kop zetten. Deze cockrockers passen perfect in het thema en zullen niet weggaan totdat ze ieders aandacht getrokken hebben. Ze stonden al op Paaspop en werden daar benoemd tot  ‘beste act van het festival’,  dus dat belooft een mooie avond te worden.

Entreeprijs: €3,- Locatie: Hertogstraat 141, Nijmegen centrum. Tijd: 22.00u.

Vrijdagmiddag – Pubquiz
Om alle onderwerpen nog een keer de revue te laten passeren wordt er een pubquiz georganiseerd, welke gehouden zal worden in het sportcafé van het Gymnasion. Laat zien hoe goed je kennis over LHBT-onderwerpen is en versla de rest. Tijd: 16.00u.

Zaterdagmiddag – ‘Meet the parents’
Naar het idee van het programma ‘De Roze Wildernis’ gaan wij een interactieve middag organiseren waarbij we ouders meer inzicht geven in de geaardheid van hun zoon of dochter. Danley uit ‘de Roze Wildernis’ zal ook bij deze middag aanwezig zijn. Deze activiteit zal plaatsvinden in het Roze Huis, de standplaats van Dito!. Adres: St. Anthoniusplaats 1. Tijd: 14.00u.

Zaterdagavond – Flirt! met Dito! met wie flirt jij?
Flirt! geeft om de paar  maanden een openminded gayfeest in de Oldcave, deze keer in samenwerking met Dito!. Het thema zal geheel in de stijl van het flirten liggen, dus verzamel je beste openingszinnen bij elkaar en kom lekker feesten in de Old Cave. Dito! zal hier ook een heuse Photobooth neerzetten waar je met je beste bedteksten op de foto kan! Vanaf 23.00u.  Kaartjes zijn te koop via: http://www.flirtevents.nl/tickets/

Meer informatie op:

www.ditonijmegen.nl    –      www.facebook.com/dito.nijmegen

Twitter met ons mee tijdens de #rozeweek

English version:

From 18 until 23 May, LGBT+ youth organisation Dito! organises the Pink Week, or the pride week, on the university campus and the campus of the Hogeschool Arnhem Nijmegen. This year’s theme will be ‘Think Pink: Dare You?!’.

Check out the programme below:

Day When Activity
Monday Afternoon Opening RU & HAN
  Evening  ‘Gay in the media’, famous Dutch performers share their story (NB: entirely in Dutch)
 
Tuesday Afternoon Pink lunch HAN
  Evening Film night in collabioration with ‘Cultuur op de campus’
  Theme night ‘LGBT+ in other cultures’ (NB: entirely in Dutch)
 
Wednesday Afternoon ‘Pink Zumba Bom’
  Evening Improvisational theatre (NB: entirely in Dutch)
 
Thursday Afternoon Pink lunch XL RU
  Evening ‘Gender in the blender’ party at Carolus Magnus
 
Friday Afternoon Pub quiz (NB: entirely in Dutch)
 
Saturday Afternoon ‘Meet the parents’ (NB: entirely in Dutch)
  Evening Party with Flirt!

For a more detailed version, check our facebook page: https://www.facebook.com/events/1667266910159343/