Roze Week 2017

 

Think Pink: What’s the difference?

Woohoo, de Roze Week komt er alweer aan! Benieuwd naar wat we allemaal gaan organiseren? Speciaal voor jullie hebben we alles handig op een rijtje gezet zodat je niks hoeft te missen!

RW 1

Wil je weten wat alle activiteiten precies inhouden en álle andere facts over de activiteiten weten? Dat komt goed uit! Speciaal voor jou hebben we het programma van de Roze Week 2017 uitgebreid beschreven:

Maandag 29 mei

Opening Radboud Universiteit

Het startschot van de Roze Week is de opening op de Radboud Universiteit. Je vindt ons op verschillende plekken op de campus met roze koeken, flyers en informatie over de Roze Week en LHBT in het algemeen. Mocht je dus meer willen weten of een praatje willen maken, kom dan even langs. Wij staan vanaf 12.30 uur bij de Refter, het Huygensgebouw, Spinozagebouw en de medische faculteit!

Opening HAN

Op 29 mei trappen wij de Roze Week af op meerdere locaties van de HAN. Je kan ons vinden op de Professor Molkenboerstraat, Faculteit Economie en Management, Educatie en Kapittelweg 33. Kom vooral gezellig bij een van onze kraampjes langs als je zin hebt in een praatje, informatie of een roze koek/suikerspin! Wij zijn vanaf 14.00 uur te vinden op de verschillende locaties.

Openingsborrel bij Karpte Noktem

Om de allereerste dag van de Roze Week compleet te maken zal Dito! een Roze Week Openingsborrel houden in samenwerking met Karpe Noktem. Naast dat het natuurlijk een ontzettend gezellige avond zal worden, zal er ook de mogelijkheid gecreëerd worden om alle aanwezigen beter te leren kennen. De borrel zal op 29 mei vanaf 21:00u plaatsvinden in Villa van Schaeck (Van Schaeck Mathonsingel 10). Iedereen is welkom!

Dinsdag 30 mei

Roze Lunch XL: HAN

Ondertussen is het een traditie geworden dat Dito! in de Roze Week een extra lunch op de HAN organiseert. Want hoewel we daar natuurlijk al maandelijks zijn, kan het nooit kwaad om vaker langs te komen! Dit keer zullen er naast de gebruikelijke koffie, thee en koekjes ook wat grotere dingen aangeboden worden. Wat dit precies zal zijn blijft nog een verrassing. Zoals gewoonlijk zijn de lunches gratis en voor iedereen toegankelijk.

Geslacht gezocht?!: een thema-avond over intersekse

Intersekse. Ben je het of heb je het? Of ligt dat aan de persoon? Wat weten we er eigenlijk van? Als onderdeel van de Roze Week organiseert de Introductiegroepencommissie van Dito! een thema-avond, mede mogelijk gemaakt door werkgroep Seksuele Diversiteit van het Radboudumc. Dit jaar zal die draaien om het thema intersekse. Tijdens deze avond gaan we het hebben over intersekse met behulp van een samengesteld panel. Het panel bestaat o.a. uit dr. Hedi Claahsen, kinderarts endicrinoloog aan het Radboudumc en Miriam van der Have, Nederlands Netwerk Intersekse/DSD. Daarnaast is er uiteraard ook ruimte voor het stellen van vragen. Het belooft een leerzame en gezellige avond te worden!

Woensdag 31 mei

Bossaball

Heb jij ook altijd zo’n plezier op het springkussen, ben je gek van volleybal én ben je een acrobaat op de trampoline? Dan hoef je nu niet meer te kiezen! In het kader van de Roze Week organiseert Dito! in samenwerking met BSCN een middagje Bossaball. Lijkt het je leuk om dit een keertje te proberen, kom dan gezellig met ons sporten in het sportcentrum. Het maakt niet uit of je een beginner bent, iedereen is welkom. Er zal een trainer aanwezig zijn om ons de basiskennis van Bossaball te leren en daarna mag je uiteraard zelf aan de slag. We hebben helaas een beperkt aantal plaatsen, dus schrijf je wel even in door een mail te sturen naar dito.rozeweek@gmail.com, want vol=vol. Je hoeft niet in het bezit te zijn van een sportkaart.

Theatersportavond

Lachen is goed voor je: het zorgt ervoor dat je je gelukkig voelt en dat is natuurlijk hartstikke belangrijk. Omdat ook wij van Dito! ons geluk erg belangrijk vinden kan een avond goed lachen natuurlijk niet ontbreken tijdens de Roze Week. Daarom zal er in samenwerking met theatersportverenigingen Extra Stout en Binnenste-Buiten een theatersportavond georganiseerd worden. Kom dus gezellig een avondje met ons lachen!

Donderdag 1 juni

Roze Lunch XL: RU

De tafel is gedekt, de koffie is gezet, en de roze loper is voor je uitgerold. Dat kan maar één ding betekenen: tijd voor de RU Lunch XL! Een mooie kans om onder het genot van een lekkere lunch LHBT-jongeren te leren kennen. Homo, hetero, het maakt ons niet uit: als je maar honger en zin in gezelligheid hebt. Voor de Roze Week pakken we extra groot uit, en het is natuurlijk helemaal gratis, dus sleep gezellig je vrienden mee! Je bent vanaf 12:30 welkom in de Studentenkerk.

Duolezing: LHB-jongeren in de 21e eeuw

Voor de duo-lezing in de Roze Week hebben we twee prominente wetenschappers uitgenodigd om meer te vertellen over LHB-jongeren (lesbisch, homo, biseksueel) in de 21e eeuw. Dr. Lisette Kuyper (SCP) zal op basis van grootschalig onderzoek in Nederland laten zien hoe LHB-jongeren omgaan met hun seksuele identiteit, en hoe hun omgeving hierop reageert. Worden ze vandaag de dag geaccepteerd, en voelen ze zich ook zo? Prof. dr. Ruard Ganzevoort (VU Amsterdam) zal toelichten hoe jongeren hun seksuele, culturele en religieuze identiteit ontwikkelen. Hoe onderhandelen jongeren tussen deze identiteiten, en wat als ze voelen dat de een in conflict staat met de ander? 

Beestfeest

Eens in de twee maanden organiseert de koepelvereniging van de Bètafaculteit Olympus het BeestFeest. Op donderdag 1 juni is het weer zover! Voor de aankomende editie hebben Dito! en Olympus hard samengewerkt om een kleurrijk feestje te organiseren in Doornroosje, met als thema Rainbow Road. Dus kom in je felste kleuren, vier de Roze Week en sluit het collegejaar kleurrijk af met dit epische feest! Entree is €3,- voor mensen die geen lid zijn van Olympus. Vanaf 22.30 uur kun je binnen en we zullen doorgaan tot 05.00 uur.

Vrijdag 2 juni

Workshop Diversity Art

Geen woorden kunnen meer uiten dan een kunstwerk kan zeggen. Om ook aan onze creatieve kant te werken tijdens de Roze Week zal er een kunstworkshop plaatsvinden. Tijdens deze workshop staat diversiteit centraal. Niet alleen diversiteit in samenwerking, maar ook in materiaal en thema. Houd jij van lekker creatief bezig zijn? Zorg dan dat je bij deze workshop aanwezig bent. Er is plek voor 25 deelnemers en de workshop zal €2,50 per persoon kosten. Aangezien er maar een beperkt aantal plaatsen zijn, is het nodig om je voor de workshop in te schrijven door een mailtje te sturen naar dito.rozeweek@gmail.com. De workshop zal plaatsvinden in het Erasmusgebouw op de campus van de RU. De exacte locatie wordt later nog bekend gemaakt, dus houd dit evenement goed in de gaten!

Extra activiteiten Roze Week 2017:

Tentoonstelling: LHBT-jongeren voor emancipatie

De tentoonstelling ‘LHBT-jongeren voor emancipatie’ laat door middel van posters en affiches zien hoe jongerenorganisaties zich vanaf de jaren 80 hard hebben ingezet voor acceptatie van seksuele diversiteit in Nijmegen. Het samenbrengen van LHBT-jongeren en ze een veilige plek bieden om te kunnen praten over hun gevoelens was een belangrijk aandachtspunt van de organisaties, maar ook het organiseren van feestjes en disco-avonden gebeurde regelmatig. De tentoonstelling is te bewonderen vanaf 29 mei in de Universiteitsbibliotheek van de Radboud Universiteit en zal blijven hangen tot eind juli.

Actie COC Voorlichting en Dito!

Op woensdag 31 mei in de middagpauze slaan COC Voorlichting en Dito! de handen ineen om genderdiversiteit onder de aandacht te brengen op het plein voor de Refter. Ook zo benieuwd waar het spectrum uit bestaat en hoe wij en medestudenten hier tegenaan kijken? Loop dan zeker even langs bij het Erasmusplein en laat je voorlichten!

Roze Week 2016

Wil je graag een kleine sfeerimpressie van de Roze Week van vorig jaar zien? Check dan dit filmpje