ROZE WEEK

Het is alweer bijna tijd voor de Roze Week 2019! In deze week vieren we diversiteit op de campus en vragen we aandacht voor LHBT+ (lesbisch, homo, biseksueel, transgender) studenten en medewerkers. De campus hangt vol regenboogvlaggetjes, en Dito! organiseert allerlei fantastische activiteiten. Dit jaar is al weer de elfde editie. Het thema van dit jaar is Breaking Boundaries!

Kijk hieronder voor een overzicht van alle activiteiten, of ga gelijk naar onze Facebookpagina Roze Week Nijmegen om over alles op de hoogte te blijven. En kom gezellig langs, diversiteit moet je vieren!

 

Maandag 13 mei

We starten de Roze Week met een kick-off op de HAN en de RU. We stellen studenten de vraag: welke stigma’s, normen en verwachtingen moeten er volgens jou nog doorbroken worden?

In de avond vindt er om 19:30 in theaterzaal C de lezing “Breaking Boundaries: Beyond Borders” plaats met als sprekers twee LHBT+ activisten. De feministisch en LHBT+ activiste Mary uit Zimbabwe zal vertellen over hoe het is om te strijden voor gelijkheid in een land waar je opgepakt kunt worden om wie je bent. Sandro Kortekaas vertelt over hoe hij LHBT+ asielzoekers bij staat in hun zoektocht naar een veilig thuis.

Dinsdag 14 mei

Op dinsdag beginnen we met een heerlijke lunch in lokaal C1.64, Kapittelweg 33. Kom gezellig langs vanaf 12:00 en leer nieuwe mensen kennen.

Vanaf 19:30 zien we je graag op de bovenste verdieping van het Erasmusgebouw, de Skylounge, voor de muziektheater voorstelling “Zou jij het zijn” van Rikkert van Huisstede.

Woensdag 15 mei

Soms moet je vechten voor je rechten, dit doen wij niet met geweld, behalve vandaag. Om 4 uur organiseren we namelijk een workshop Kickboxen in de Dojo van het Radboud sportcentrum. Meld je hiervoor gratis aan door een mail te sturen naar rozeweek@ditonijmegen.nl.

Onderzoek wijst uit dat LHBT+ jongeren veel vaker mentale gezondheidsklachten hebben dan de gemiddeld. Daarom organiseren we om 19:00 een thema avond over mentale gezondheid in de Oranjezaal van het Radboud UMC.

Donderdag 16 mei

Op donderdagmiddag kun je vanaf 12:30 terecht in de Studentenkerk voor een heerlijke lunch. De lunch staat garant voor lekker eten en veel gezelligheid, dus geen reden om niet te komen!

Wist je dat er ook op de Radboud universiteit onderzoek wordt gedaan naar queer onderwerpen? Tijdens het Queer College, om 4 uur in lokaal N 01.525 van het Elinor Ostrom gebouw, hoor je praatjes van verschillende onderzoekers op het gebied van seksuele en gender diversiteit. 

Op donderdag avond organiseren we traditie getrouw het Roze Week feest. Eerst nodigen we je echter uit om samen met ons de halve finale van het Eurovisie Songfestival te kijken in de ThomTom. Aansluitend gaan we de dansvloer op met ons “Dancing Diva’s” feest

Vrijdag 17 juni

Ben je na een week van activiteiten wat moe geworden, heb je wat wallen onder je ogen gekregen nadat je een nacht hebt door gefeest? Geen nood, leer er weer prachtig en fabulous uit te zien tijdens onze Drag Workshop. Leer de make-upskills van echte kings en queens om half 1 in lokaal N01.170 van het Elinor Ostrom gebouw.

Roze Week logo