Vacature: Algemeen bestuurslid Intern

Ben je maatschappelijk betrokken en wil je concreet bijdragen aan de zelfacceptatie van LHBT’ers bij Dito!? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Als bestuurslid Intern speel je een belangrijke rol in ons vrijwilligersbeleid. Je voert gesprekken met potentieel nieuwe vrijwilligers om te zorgen dat ze bij de juiste commissie terechtkomen, en organiseert (in samenwerking met andere bestuursleden of Dito!’ers) vrijwilligersdagen en -weekenden. Uiteraard denk je als bestuurslid ook mee over waar onze stichting voor staat en welke koers we varen.

Daarnaast ben je betrokken bij twee commissies: Jong&Out, dat zich richt op jongeren onder de 18 jaar, en de introductiegroepencommissie, die groepen organiseert waarin deelnemers aan de hand van uiteenlopende thema’s ervaringen en gesprekken kunnen uitwisselen. Je vormt het contactpersoon tussen de commissies en het bestuur en ondersteunt de commissies waar nodig, bijvoorbeeld bij het leggen van contacten met relevante organisaties zoals de GGD en SchoolsOut.

Jij hebt:

  • een brede belangstelling en je bent maatschappelijk betrokken
  • een betrouwbare en integere houding
  • een groot verantwoordelijkheidsgevoel
  • een interesse in empowerment en ontwikkeling van mensen
  • een praktische instelling en bereidheid om je handen uit de mouwen te steken

Als bestuurslid Intern maak je onderdeel uit van een enthousiast en dynamisch team en ben je ongeveer 6 tot 8 uur per week bezig met je bestuurswerk. Hierbij is er ruimte om je eigen draai te geven aan de bestuurspost. Naast het feit dat bestuurswerk natuurlijk erg goed staat op je cv, lever je daarbij ook echt een actieve bijdrage aan de LHBT+-emancipatie en zichtbaarheid in Nijmegen en omstreken, wat ook ten goede komt aan je sociale netwerk. Ervaring is niet vereist, enthousiasme wel!

Enthousiast geworden? Stuur je cv en motivatiebrief naar bestuur@ditonijmegen.nl om te solliciteren. Mocht je nog vragen hebben, mail dan ook gerust.