Vacature: Voorzitter

Heb jij een warm hart voor de LHBT+ gemeenschap? Wil jij een betekenisvolle bijdrage leveren aan dé ontmoetingsplek voor LHBT+ jongeren in Nijmegen? Wil jij nieuwe stappen helpen zetten in de emancipatie van LHBT+ jongeren? Dan is Dito! Nijmegen op zoek naar jou! Wij zijn op zoek naar een nieuwe voorzitter per februari 2019. Wij zoeken een betrokken en enthousiast persoon die samen met de andere bestuursleden, vrijwilligers en Dito!’ers verder vorm wil geven aan de ambities en toekomst van Dito!. Jij:
– bent een netwerker die graag samenwerkt, zoals met  COC Nijmegen, Roze Huis Nijmegen, de roze kroegen, jongeren en studentenorganisaties en de HAN en Radboud Universiteit

– kan goed overzicht bewaren
– weet partijen te verbinden
– vertegenwoordigt Dito! actief, zowel intern als extern (als gezicht van Dito!)
– bent gedreven om te werken aan de acceptatie en emancipatie van LHBT+ jongeren in Nijmegen en omgeving

Als voorzitter ben je zo’n 10 uur per week bezig met je bestuurswerk. Je taken omvatten:

– Netwerken, vergaderen en contact onderhouden met externe partijen en de gemeente
– Voorbereiden en leiden van bestuurs- en coördinatorenvergaderingen
– Coördineren van bestuurstaken
– Aanwezig zijn bij activiteiten van Dito!
– Op de hoogte zijn van lopende zaken binnen Dito! en daarop anticiperen indien nodig
– Opstellen en uitvoeren van beleid
– Nemen van initiatieven om de organisatie organisatorisch, bestuurlijk en financieel op
een hoger niveau te brengen

– Contact onderhouden met de zusterorganisaties


Een bestuursfunctie bij Dito!, in het bijzonder de functie voorzitter, geeft je een unieke ervaring. Je komt in contact met inspirerende personen binnen de gemeenschap, je kunt een echt verschil maken voor mensen, je leert ontzettend veel over jezelf en kan jezelf verder ontwikkelen, zowel op het gebied van leiderschap, maar ook door een nog beter beeld te krijgen van wat de LHBT+ gemeenschap en je eigen identiteit voor jou en anderen kan betekenen. Dat laatste maakt een functie bij Dito! een ervaring waar je je leven lang profijt van zult hebben. Je werkt samen met een enthousiast en fijn bestuur en bouwt nieuwe vriendschappen op. Door dit alles, maar zeker ook door de professionele vaardigheden die je bij het voorzitterschap opdoet, is het voorzitterschap bij Dito! de moeite dubbel en dwars waard!


Heb jij interesse of wil je meer weten? Stuur dan voor dinsdag 1 januari je CV en motivatiebrief naar bestuur@ditonijmegen.nl of mail bij vragen dit emailadres. Ervaring is niet vereist, maar wel een pré. Ook als je niet of weinig met Dito! bekend bent, ben je meer dan welkom om te solliciteren. Na ontvangst van je sollicitatie gaan we met je in gesprek om te bepalen of de functie inderdaad bij jou past. Het bestuur besluit na met alle sollicitanten gesproken te hebben wie ze als voorzitter aannemen. Als nieuwe voorzitter zal je uitgebreid ingewerkt worden en kun je rekenen op uitgebreide steun van je voorganger en de rest van het bestuur om de start van jouw termijn prettig te laten verlopen. We zien je sollicitatie tegemoet.