Vrijwilliger van de maand: Gijs!

Dito! is een organisatie voor en door LGBT+ jongeren en draait helemaal op vrijwilligers. Vrijwilligers die onderverdeeld zijn in het bestuur en verschillende commissies: de activiteitencommissie, introductiegroepencommissie, Media&PR-commissie, Roze Week commissie, MilQ commissie, de reiscommissie, Jong&Out en de rozelunchflexpool. Elke maand laten wij een vrijwilliger aan het woord die vertelt over zijn of haar ervaringen bij Dito!. Deze maand is dat Gijs, lid van de activiteitencommissie.

Waarom heb je ervoor gekozen om bij Dito! aan de slag te gaan?

Ik heb gekozen om bij Dito! aan de slag te gaan, omdat ik graag meer betrokken wilde zijn in de organisatie. Ik had al veel mensen bij Dito! leren kennen en ik vond alle activiteiten altijd weer gezellig. Toen Eliza (de coördinator van de activiteitencommissie) mij vroeg om lid te worden van de AC, was de keuze snel gemaakt.

In welke commissie ben je actief?

Ik ben op dit moment lid van de activiteitencommissie. Deze commissie organiseert veel activiteiten voor de leden van Dito!. Denk hierbij aan borrels, spelletjesavonden en de jaarlijkse pinktrip. De werkzaamheden zijn erg divers en dat maakt het echt een leuke commissie om lid van te zijn.

Hoe lang ben je al vrijwilliger van Dito!?

Ik denk ongeveer 1,5 jaar.

Wat kan jij hier voor mensen betekenen?

De activiteiten van Dito! zijn voor veel mensen vaak hun eerste kennismaking met Dito!. Ik vind het dan ook belangrijk dat wij nieuwe mensen net zo enthousiast verwelkomen als toen ik voor het eerst bij een Dito! activiteit kwam. Ik denk dat ik dat best goed kan. Verder denk ik dat ik best aardig en gezellig ben en dat is ook niet onbelangrijk.

Wat biedt het vrijwilligerswerk jou?

Het vrijwilligerswerk is erg leuk! Ik heb door mijn inzet voor Dito! veel nieuwe en leuke mensen leren kennen en veel gezellige avonden gehad. Het is mooi om deel uit te maken van een groep die met z’n allen er alles aan doen om het anderen naar hun zin te maken op onze activiteiten. Daarnaast heb ik ook binnen de commissie veel lieve mensen leren kennen.

Welke activiteit of welk moment binnen Dito! is jou het meest bijgebleven?

Binnen Dito! zijn er veel momenten geweest die ik niet zo snel meer zou vergeten. Het organiseren van de vrijwilligers BBQ in 2017 bijvoorbeeld, of losgaan op de altijd legendarische Milq-feesten in de Molenstraat. Toch is denk ik de introductiegroep waar ik in 2015 in heb gezeten een tijd die mij nog het meest is bijgebleven. Dankzij die introductiegroep heb ik nu een vriendengroep in Nijmegen waar ik nog steeds vele legendarische avonden/nachten/ochtenden mee beleef.

Zou je andere aanraden om bij Dito! te komen?

Ja. Bij Dito! zitten veel leuke, gezellige en bijzondere mensen. Mijn leven zou echt heel saai zijn zonder hen.