Vrijwilliger van de maand: Kimberly!

Dito! is een organisatie voor en door LGBT+ jongeren en draait helemaal op vrijwilligers. Vrijwilligers die onderverdeeld zijn in het bestuur en verschillende commissies: de activiteitencommissie, introductiegroepencommissie, Media&PR-commissie, Roze Week commissie, MilQ commissie, de reiscommissie, Jong&Out en de rozelunchflexpool. Elke maand laten wij een vrijwilliger aan het woord die vertelt over zijn of haar ervaringen bij Dito!. Deze maand is dat Kimberly, lid van de Roze Week commissie.

Waarom heb je ervoor gekozen om als vrijwilliger bij Dito! aan de slag te gaan?

Voordat ik begonnen ben als vrijwilliger bij Dito! heb ik in een introductiegroep gezeten. In deze tijd ben ik ook regelmatig naar activiteiten van Dito! geweest en heb ik veel leuke mensen leren kennen. Toen de introductiegroep afgelopen was, wilde ik graag actief blijven en ben ik vrijwilliger geworden.

In welke commissie ben je actief en wat doet deze commissie?

Ik ben lid van de Roze Week commissie. Met de commissie organiseren we ieder jaar een roze week op de campus in Nijmegen. Tijdens deze week vinden er allerlei activiteiten plaats om aandacht te vragen voor LHBT’ers. Nu zijn we inmiddels weer druk bezig met het organiseren van de 10e editie van de roze week, die in mei plaats zal gaan vinden.

Hoe lang ben je al vrijwilliger bij Dito!?

Ik ben nu ongeveer vijf maanden actief als vrijwilliger.

Wat kan jij hier voor mensen betekenen?

Met de Roze Week commissie kunnen wij aandacht genereren voor LHBT’ers en ik hoop dat ik er persoonlijk aan bij kan dragen dat nieuwe mensen zich welkom voelen binnen Dito!.

Wat biedt het vrijwilligerswerk jou?

Ik vind het leuk dat we met de commissie echt ergens naartoe werken. Verder heeft het me veel nieuwe vriendschappen opgeleverd. Binnen Dito! kan ik echt mezelf zijn en hierdoor heb ik ook meer zelfvertrouwen gekregen.

Welke activiteit of welk moment binnen Dito! is jou het meest bijgebleven?

Wat het meeste indruk op me heeft gemaakt is toch echt mijn introductiegroep. Ik heb in deze tijd veel nieuwe vrienden gemaakt en ik heb ook veel van hen geleerd. Ook nu de introductiegroep afgelopen is houden we nog steeds contact en spreken we af om leuke dingen te gaan doen met z’n allen.

Zou je anderen aanraden om bij Dito! te komen?

Absoluut, door naar Dito! activiteiten te gaan, heb ik veel nieuwe contacten opgedaan en het is een plek waar iedereen zichzelf kan zijn.