Vrijwilliger van de maand: Lisanne!

Dito! is een organisatie voor en door LGBT+ jongeren en draait helemaal op vrijwilligers. Vrijwilligers die onderverdeeld zijn in het bestuur en verschillende commissies: de activiteitencommissie, introductiegroepencommissie, Media&PR-commissie, Roze Week commissie, MilQ commissie, de reiscommissie, Jong&Out en de rozelunchflexpool. Elke maand laten wij een vrijwilliger aan het woord die vertelt over zijn of haar ervaringen bij Dito!. Deze maand is dat Lisanne, lid van de reiscommissie.

Waarom heb je ervoor gekozen om als vrijwilliger bij Dito! aan de slag te gaan?

Na de roze introductie van Dito! was ik enthousiast en wilde ik graag meer van de Dito’ers leren kennen, dus wilde ik me aansluiten bij een commissie.

In welke commissie ben je actief en wat doet deze commissie?

Ik ben actief in de reiscommissie en wij organiseren de Dito!reis in oktober. Nadat Dito! al naar Parijs, Manchester en Berlijn is geweest, gaan we ook dit jaar weer een prachtige stad bezoeken.

Hoe lang ben je al vrijwilliger bij Dito!?

Na de roze introductie van Dito! heb ik me aangemeld als vrijwilliger en eind oktober heb ik kennis gemaakt met de andere vrijwilligers van deze geweldige commissie.

Wat kan jij hier voor mensen betekenen?

Gezelligheid en enthousiasme en natuurlijk een super gave reis!

Wat biedt het vrijwilligerswerk jou?

Nieuwe vriendschappen en een hoop gezellige avonden, maar hopelijk straks ook een hoop voldoening als iedereen super enthousiast is over de reis die ik mede mogelijk heb gemaakt.

Welke activiteit of welk moment binnen Dito! is jou het meest bijgebleven?

De spelletjesavonden zijn stuk voor stuk geweldig. Ik heb hier veel nieuwe mensen leren kennen, maar ook nieuwe spelletjes ontdekt. En ben nu stiekem een beetje verslaafd aan het spel Avalon…

Zou je anderen aanraden om bij Dito! te komen?

Ja, absoluut! Je krijgt er zoveel gezelligheid en nieuwe vrienden bij!