Vrijwilliger van de maand: Sabrina!

Dito! is een organisatie voor en door LGBT+ jongeren en draait helemaal op vrijwilligers. Vrijwilligers die onderverdeeld zijn in het bestuur en verschillende commissies: de activiteitencommissie, introductiegroepencommissie, Media&PR-commissie, Roze Week commissie, MilQ commissie, de reiscommissie, Jong&Out en de rozelunchflexpool. Elke maand laten wij een vrijwilliger aan het woord die vertelt over zijn of haar ervaringen bij Dito!. Deze maand is dat Sabrina, lid van de activiteitencommissie.

Waarom heb je ervoor gekozen om als vrijwilliger bij Dito! aan de slag te gaan?

Ik wilde me meer gaan inzetten voor het doelgroep waar Dito! zich voor inzet. Het leek me leerzaam, interessant, en ik wilde kijken of ik wat voor mensen kon betekenen.

In welke commissie ben je actief en wat doet deze commissie?

Ik ben nu actief in de AC (activiteitencommissie). Bij de AC zijn we vooral bezig met het organiseren van borrels, spelletjesavonden, activiteiten (creatief, sportief) etc.

Hoe lang ben je al vrijwilliger bij Dito!?

Sinds december 2015.

Wat kan jij hier voor mensen betekenen?

Uhm… Vragen beantwoorden van mensen. Mensen informeren wanneer de volgende activiteiten plaatsvinden. En er natuurlijk voor andere mensen zijn, vrijwilliger en/of iemand die nieuw is, als ze er bijvoorbeeld voor het eerst zijn. En elkaar helpen (andere vrijwilligers, commissies, nieuwe leden/mensen) als het nodig is. Ik probeer er vooral altijd voor iedereen te zijn.

Wat biedt het vrijwilligerswerk jou?

Het helpt me mijn zelfvertrouwen meer te ontwikkelen door te helpen met het organiseren en begeleiden van bijvoorbeeld activiteiten, borrels etc. En het leert me ook nog beter met druk/stress om te gaan. Ook leer ik veel mensen kennen. Mensen die ook een indruk op je (kunnen) maken en achterlaten.

Welke activiteit of welk moment binnen Dito! is jou het meest bijgebleven?

Daar kan ik echt niet uit kiezen. Er zijn echt veel leuke momenten.

Zou je anderen aanraden om bij Dito! te komen?

Zeker!